Udstillingen 1. Verdenskrig på Sønderborg Slot

Sønderborg Slot

Det historisk betydningsfulde slot, som ligger ved den sydlige indsejling til Als Sund, er ikke blot smukt at se på udefra, men er også utroligt spændende indeni. Slottet huser et museum, hvor du kan gå på opdagelse i den smukke bygning med den rige historie.

Historien

Slottet var oprindeligt en borg, som blev bygget omkring 1170 på grund af dets strategiske position for at forsvare landet. I 1300- og 1400-tallet blev Søndreborg gradvist udbygget og var skiftende under både dansk og slesvigsk herredømme. I læ af borgens beskyttelse voksede en by op, som sidenhen kom til at hedde Sønderborg. Den stærke borg blev fra 1532 til 1549 indrettet til fængsel for danske kong Christian d. 2. I 1550 påbegyndte Kong Christian d. 3. og Dronning Dorothea ombygningen af borgen til slot i renæssancestil med tilhørende slotskirke, som var en de første protestantiske kapeller i Norden. Siden blev slottet overtaget af Hertug Hans den Yngre i 1571, men endte til sidst under den danske krone, efter at hertugdømmet gik fallit. Efter at have blevet forenklet til barokslot, fungerede slottet under diverse krige som henholdsvis kaserne, infanterikaserne og fangekælder. Ved genforeningen i 1920 blev slottet solgt til den danske stat.

Museet

I dag rummer slottet et museum om sønderjysk historie med forskellige udstillinger fra middelalderen og opefter. Ved et besøg til det historiske museum bevæger I jer direkte ind i de forskellige epoker og oplever fangehullet, Riddersalen og slotskirken. De faste udstillinger skildrer betydningsfulde begivenheder såsom 1864-krigen, første Verdenskrig og genforeningen 1920.

Historisk Ringridning

Den historiske ringriderbane finder du langs slottes østvendte mur. Banen er opført som en kopi efter et kobberstik. Hver tirdag fra den 2. juli til den 6. august 2019 kan du se et gratis show, hvor ryttere iklædt middelalderdragte dyster på banen. Showet starter kl. 17 og varer ca. ½ time, herefter er der tid til at klappe hestene.

Kontakt

Sønderborg Slot
Sønderbro 1
6400 Sønderborg
Tlf: +45 65 370 807
E-mail: sonderborg@museum-sonderjylland.dk
Hjemmeside: www.msj.dk

 

Del denne side

Book en Kombi-billet til vores 3 Stjerne-attraktioner

Besøg Sønderborg Slot, Universe og Historiecenter Dybbøl Banke.

Universe Science Park - hvor sjov er en videnskab!

Oplevelsesparken - hvor sjov er en videnskab!