Gå til indhold

Universe Science Park

Foto: Lasse Hyldager

Universe giver gæsterne en stor VR-nyhed i sæson 2021.

Universe åbner sæson 2021 med endnu en stor virtual reality nyhed - VR Bumper Cars, der sammen med de andre VR-oplevelser fastholder parken i sin førende position, som indehaver af Danmarks største VR oplevelsesområde.

De fleste kende de klassiske radiobiler med flere biler på en bane, der kører imellem hinanden. Nu tager parken denne oplevelse til et helt nyt niveau, ved hjælp at den nyeste teknologi. Gæsterne sidder stadig i en radiobil og kører på en bane med op til 10 biler, hvor de også fysisk kan kører ind i hinanden, men med VR-brillerne på, får de en helt ny og usædvanlig oplevelse.

”Hvis vores gæster er til fart og spænding, så er der ingen tvivl om, at de nye VR Bumper Cars bliver et kæmpe ”hit”. Det bliver fantastisk for os at blande en traditionel oplevelse, som radiobiler med den nyeste generation af VR-briller. Gæsterne kan vælge at køre alene eller to i bilen og de vil undervejs i oplevelsen få muligheden for interagere med spillet. Vi ser med glæde frem til at vi på vores åbningsdag i 2021 kan lade de første gæster opleve de nye VR Bumper Cars”, udtaler Bo Thørring Kulmbach, projektleder i Universe.

De første radiobiler kom til Danmark i 1926 og kunne afprøves på Dyrehavsbakken og i Tivoli. De så lidt anderledes ud dengang, men selve oplevelsen er den samme i dag, når gæsterne kører i bilerne uden VR-brillerne. Når man tilfører Virtual Reality til radiobilturen, så aktiveres der forskellige sanser i hjernen, som overbeviser hjernen om, at man faktisk er i den virtuelle verden. Er oplevelsen tilstrækkelig virkelighedstro vil hjernen ofte undertrykke, hvad den ”ved” og i stedet acceptere den simulerede verden som værende virkeligheden og det giver en helt ny måde at køre radiobiler på.

Om Universe Science Park:

Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en non-profit selvejende fond, med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Oplevelsesparken er fyldt med oplevelser der fascinerer, involverer og underholder indenfor temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 141.000 gæster, hvoraf ca. 10 procent er skolebesøg.

Se mere på www.universe.dk

 

Kontakt
Universe Science Park
Mads Patent Vej 1
6430 Nordborg

Tlf: +45 88 81 95 00
info@universe.dk
www.universe.dk

Familiesjov i Universe på ferieøen Als i Sønderborg-området

Foto:Universe Science Park

Følg os på: