VisitSønderborg

Ud på vandet

På Als og i Sønderborg-området er der rig mulighed for at være aktiv på og i vandet. Der er gode forhold til Kajakroning, windsurfing og kitesurfing. Vi har gode fiskevande og er du til dykning er Als Stenrev en oplagt mulighed.

Kite - og windsurfing 

Sydals er det et rent surfer paradis. Ved Mommark Marina, Fynshav og Kegnæs er vandet godt til wind- og kite-surfing. Specielt ved Kegnæs er det på grund af halvøens særlige beliggenhed sjældent, at vindretningen kommer i vejen for en tur på vandet. Hele året rundt er Lillehav (farvandet mellem Kegnæs og Als) godt besøgt af både begyndere og øvede. 

Er man på Nordals er stranden ved Købingsmark, nær Norborg også et godt sted til kitesurfing. Kør igennem Nordborg by, følg skiltet mod Pøl og følg vejen ud til vandet.

Bugten ved Teglværksmuseet Cathrinesminde i Broager er et godt område for begyndere, hvad enten det er som surfer eller med kite. I sommersæsonen (fra midt maj til midt september) er det dog forbudt at dyrke vandsport her da området er et fuglereservat.

Vis venligst hensyn til dyrelivet i og omkring vandet når du surfer – hold afstand og lad ikke kiten flyve hen over dyr og områdets øvrige brugere.

For et oversigtskort med surf steder og områder der er omfattet af forbud - klik her

Surferparadis ved drejet på Als

Der er fuld fart over kite- og windsurferne på Lillehav mellem øen Als og halvøen Kegnæs, et til enhver tid imponerende syn for os landkrabber.

Kajak 

På Als og i Sønderborg-området er der god adgang til vandet, så søsæt kajakken og oplev øen fra vandet. 

I Als Sund er der ofte stille vand og læ for vinden og her er det muligt at sætte kajakken i vandet ved Verdens Ende under Alssundbroen. 

Hvis I vil på tur Als rundt i kajak kan I her se en rutebeskrivelse og informationer om faciliteter undervejs - Klik her. 

Det er også muligt at sejle Kegnæs rundt, dog skal kajakken bæres det korte stykke over Drejet. 

Kajakker på vandet

Ture i havkajak er både en aktiv og afslappende måde at opleve naturen på.

Dykning

Har I lyst til at dykke, er der også rig mulighed for dette i farvandet omkring Als. Havet gemmer på spændende historier og de lokale dykkere står klar med ekspertise om gode steder på havets bund. 

Broagerlands Dykkercenter arrangere ture til spændende skibsvrag, sælger udstyr og kurser. 

PFT Dive Solution sælger udstyr til alle aldersklasser, arrangere snorkel safari og undervandsjagt omkring Als. 

Baltic-Dive-Center tilbyder kurser i havbiologi og dykkeraktiviteter i Broager/Brunsnæs. 

Dive Team Als tilbyder opfyldning af dykkeflasker. I skal blot ringe og informere om jeres behov.  

I farvandet omkring Als er der etableret stenrev, som skaber liv på havbunden der er spændende at opleve gennem dykkermasken. Se revenes placering på kortet her: