Ridetur og hygge med dyrene på Bistoft
På den idylliske gård Bistoft i Holm på Nordals, har du rig mulighed for at hygge i dejligt dyreselskab.
Oplev den smukke natur på ferieøen Als på hesteryg, hvor du har mulighed for at overnatte ude i det fri sammen med din hest.
Rideruten Als er en 100 km riderute, der fører dig over øen Als gennem varieret landskab, fantastiske kyst- og småskove og forbi de fineste bade- og naturstrande. Ruten følger fortrinsvist mindre befærdede veje, og ca. 30-40 km af ruten er på mark og grusveje.
På Google-Map oversigtskortet for Riderute Als, kan du se ruteforløb og andre praktiske oplysninger, der kan være god hjælp til din planlægning. Du kan også læse mere på riderutens Web APP fra Sønderborg Kommune.
Hos Sønderborg Turistbureau kan du købe en guidebog for DKK 55 over Rideruten Als med rutekort og masser af informationer. Ønsker du den tilsendt, så kontakt os på info@visitsonderborg.com
Raste- og overnatningsmuligheder
Undervejs på ruten er der etableret pausefolde, hvor du kan ”parkere” din hest, mens du nyder en pause i den smukke alsiske natur. Der er også rastepladser med bindebomme, hvor du kan raste med din hest og flere steder er der primitive overnatningspladser, hvor det også er muligt at overnatte med din hest.
Høhotel med shelter og Hø teltpladser
Hvad med en rigtig seng at sove i
Overnatning i dejlige omgivelser, tæt på Universe Science Park og Rideruten Als
Vi har modtaget nedenstående råd fra Ann Sophia Bertelsen og Anna Ydegaard, som red ruten i sommeren 2020
- 4 sko på hesten, da der er meget grusvej med sten. Forsko var ikke nok og vi måtte få smeden ud undervejs på ruten, for at lægge bagsko på den ene hest.
- brug træktov som tøjler. “Man kan godt ride med træktove som tøjler, men man kan ikke tøjre en hest i en tøjle” - spar opbakning og brug træktov som tøjler :-)
- elastik om maven på hesten, for at holde sadeltaskerne på plads, så de ikke hopper så meget og test ridning med sadeltasker hjemmefra.
- tag næserem af hovedtøjet. Det er vigtigt at hesten kan græsse undervejs på ruten. En hest græsser bedre uden næserem og man kan sagtens ride uden. Små græspauser på 2-5 minutter er vigtige.
- spar næserem, martingal og andet udstyr, du kan sagtens klare dig uden. Jo mindre udstyr og opbakning des bedre.
- tempo skift er vigtigt for hesten (og rytteren). Hvis det hele foregår monotomt i skridt, er vores erfaring, at hesten bliver stiv og øm. Der skal lægges trav og galop intervaller ind på de lange ruter, for at skabe bedre bevægelse og mindske stive led og ømme muskler.
Kortere ture på hesteryg er også en mulighed. Turene foregår i skridtgang og hos Plovgaard Turistridning er det også muligt af få undervisning.
Overnat i det fri sammen med din hest. På Riderute Als er der bygget flere shelter med tilhørende indhegning.Foto:Riderute Als