Riderute Als - 100 kilometer til hest

Foto: Østrup Turridning Faaborg

Oplev den smukke natur på ferieøen Als på hesteryg, hvor du har mulighed for at overnatte ude i det fri sammen med din hest.

Rideruten Als er en 100 km riderute, der fører dig over øen Als gennem varieret landskab, fantastiske kyst- og småskove og forbi de fineste bade- og naturstrande. Ruten følger fortrinsvist mindre befærdede veje, og ca. 30-40 km af ruten er på mark og grusveje.

På Google-Map oversigtskortet for Riderute Als, kan du se ruteforløb og andre praktiske oplysninger, der kan være god hjælp til din planlægning. Du kan også læse mere på riderutens Web APP fra Sønderborg Kommune. 

Hos Sønderborg Turistbureau kan du købe en guidebog over rideruten Als med rutekort og masser af informationer. Bogen koster DKK 55,-. Du kan også bestille den pr. mail - skriv blot til info@visitsonderborg.com, så sender vi den med posten, prisen (2020) er da DKK 107,- inkl. forsendelsesomkostninger.

Raste- og overnatningsmuligheder
Undervejs på ruten er der etableret pausefolde, hvor du kan ”parkere” din hest, mens du nyder en pause i den smukke alsiske natur. Der er også rastepladser med bindebomme, hvor du kan raste med din hest og flere steder er der primitive overnatningspladser, hvor det også er muligt at overnatte med din hest.