På tur i naturen

Foto: Blå Flag Sønderborg Kommune

Følg naturens gang og mød dets beboere på en af de mange gratis naturture i Sønderborg-området. Deltag i Blå Flag arrangementerne med fokus på marin livet eller tag ud og bare nyd naturen, blandt andet ved Kær Vestermark.

Er du glad for naturen og har du lyst til at lære mere om den? 

Tag ud i naturen!
Sønderborg Kommune udgiver hvert år naturkalenderen Ud i Naturen, hvor der tilbydes en hel del gratis ture fra marts til december. Turene fokuserer på forskellige emner og er tilrettelagt i samarbejde med en del frivillige naturorganisationer med hver deres interesseområder. Der kan derfor tilbydes ekspertviden inden for emnerne fauna og flora, padder og krybdyr, fugle samt flagermus, for blot at nævne få.

Mød det marine liv!
Sommeren over kan du opleve og lære om det marine liv ved kysterne, når der arrangeres aktiviteter flere steder i Sønderborg Kommune som del af Blå Flag programmet. Der afholdes aktiviteter som krabbens dag, insekter og smådyr, rejestrygning og smag på stranden med mere.

Rørebasin og undervisningsrev.
Blå Flag centret finder du nær Sønderborg Lystbådehavn og her kan du møde de søde formidlere af det marine liv fra slutningen af juni til midten af august. I centrets åbningstider kan du kigge forbi og låne udstyr, eksempelvis til en ekspedition med undervandskikkert på det kystnære undervisningsrev Triton. Du kan også "klappe" en krabbe i de udendørs føle- og rørebasiner, samt opleve havet omkring os gennem kig ind i udstillingsakvarierne med fisk, dyr og planter eller få en god snak med naturformidlerne om biologi og havmiljø.

Der går fisk i den på Rådhustorvet!
Marin Torvedag er en årlig tilbagevendende lørdags-event i august, hvor Rådhustorvet i Sønderborg bliver levende af marin dyreliv og smagsprøver.