Hunden med på ferie i Sønderborg på øen Als

På ferie med hund

Foto: Patricio Soto

Har man hund er den ofte en del af familien og det er vigtigt for os, at hele familien oplever en god og problemfri ferie.

Når du tager på ferie i Danmark med din hund, er der naturligvis nogle regler, der skal følges omkring vaccination og den danske hundelov. Vi skal her kort forsøge at skildre reglerne for indførsel fra EU-lande samt lande med EU-lignende vilkår (Andorra, Færøerne, Island, Kroatien, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz, Vatikanstaten). Kommer du fra et andet land end de nævnte, så benyt linket "Sådan rejser du med din hund"

Før afrejsen
Bor du i et EU-land, skal din hund have en ID-mærkning, enten i form af øretatovering eller chip. Derudover skal hunde over 3 måneder være vaccineret mod rabies senest 3 uger inden rejsen. Er din hund under 3 måneder og ikke rabiesvaccineret kræves der en opdrættertilladelse og særlige indrejsetilladelse, som skal indsendes senest 30 dage før rejsen til Fødevarestyrelsen. Alle hunde skal ledsages af et EU-selskabsdyrpas, som fås hos dyrlægen. Desuden vil det være en god ide med et hundetegn, hvor dit navn, landekode og mobilnummer står på.

Hunde går i snor på byferie i Sønderborg på øen Als

Hunde er altid velkomne i Sønderborg by og vi er slet ikke i tvivl om, at du som ansvarlig hundeejer, har snor på og naturligvis samler op, hvis der sker et lille uheld og der "tabes" noget undervejs. Foto:Patricio Soto

Hund på stranden
Ved Blå Flag strande må du bade og opholde dig på stranden med din hund uden for Blå Flag zonen. Den gængse regel lyder at zonen har en afstand på 200 meter fra stangen med det Blå Flag – i begge retninger.
I Sønderborg-området findes der strande hvor det ikke har været muligt, at placere flagstangen centralt. Derfor er det en god ide, at du orienterer dig om zonens placering, inden du drager afsted med hund og badehåndklæde - se oversigten med Blå Flag strande i Sønderborg Kommune, hvor du finder et zonekort under Download.

I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal din hund holdes i snor på stranden – også på private strandområder. Dette er af hensyn til ynglende fugle og badegæster. Resten af året, fra oktober til marts, må din hund nyde friheden på stranden, forudsat at du har fuldt herredømme over den, hvilket vil sige at du i enhver situation kan kalde din hund til dig.

Hund i naturen
Bortset fra de særlige hundeskove, så skal din hund altid holdes i snor i skovområderne og naturen. Det skyldes, at hunden kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster. Er din hund ikke omfattet af forbudslisten, kan du og din hund få stor glæde af at benytte en såkaldt Flex-line, som tillader, at hunden kan løbe mere frit. 

Andre dyr opfatter naturligt nok hunde som værende rovdyr og har en tendens til at reagere derefter. Vælger du at tage hunden med ind i et område med kreaturer, så undlad derfor at have snoren bundet til kroppen. 

Hund i hundeskoven
I Sønderborg Kommune har vi syv hundeskove og en indhegnet hundepark. Hundeskovene er ikke indhegnet, og her må din hund løbe frit under forudsætning af, at du har fuldt herredømme over den.

Kær Hundepark blev indviet den 24. februar 2019 og hér kan din hund spæne rundt og lege i det indhegnede område. Din hund skal naturligvis kunne omgåes andre hunde og stadig komme når du kalder. Skriv på facebookgruppen Hundetræf Kær Vestermark og forhør dig, om ikke der er nogen der vil komme og lege med.

Læs mere om hundskovene

Hundeparken Kær Vestermark
Hundeparken Kær Vestermark
Karholm Skov - Hundeskov
Karholm Skov - Hundeskov
Sønderskoven - Hundeskov
Sønderskoven - Hundeskov
Lambjerg Indtægt - Hundeskov
Lambjerg Indtægt - Hundeskov
Madeskov - Hundeskov
Madeskov - Hundeskov
Overstjernen - Hundeskov
Overstjernen - Hundeskov
Nederstjernen - Hundeskov
Nederstjernen - Hundeskov
Vand- og Saltholm - Hundeskov
Vand- og Saltholm - Hundeskov

Hvor og hvordan?

Dyrlæger og Hundeloven i Danmark

Kære hundeejer
Der vil jo desværre altid være hundeejere, som gør sig uheldigt bemærket. Men som ansvarlig hundeejer, der tager det firbenede familiemedlem med på ferie og nok er opmærksom på at passe ekstra godt på hunden i uvante omgivelser, burde dit ophold ikke medføre nogen problemer.

På turistbureauet kan du få brochurer med detaljeret kort over statsskovene. Her skal hunden godt nok være i snor, men de store arealer med mange stier giver rigtig mange muligheder for lange gåture med din hund.

Sønderborg Turistbureau ønsker dig og din hund et fornøjeligt og afslappende ophold i vores dejlige natur!

Hund med på stranden på øen Als i Sønderborg-området

Der er altid en strand i Sønderborg-området hvor din hund kan bade, når du blot har styr på reglerne for hunde i naturen.Foto:Ulrike Mai Counselling

Følg os på: