VisitSønderborg
Taksensand Fyr i Nørreskoven Als i Sønderborg-området

Lys langs kysterne

I Sønderborg Kommune finder du 10 fyrtårne, der for de flestes vedkommende stammer fra tiden under tysk herredømme.

Den tyske marine
I 1905 besluttede den tyske marine, at flytte østersøflåden fra Kiel til nye marinestationer i Flensborg og Sønderborg (Den nuværende sergentskole). Opførelsen af de mange fyrtårne skal derfor muligvis ses i denne sammenhæng. Fyrtårnene hjalp skibene med at navigere det vanskelige farvand omkring Als, en rolle der i dag hovedsageligt er overtaget af satellitstyrede gps’er. Selv moderne udstyr kan svigte og derfor bibeholdes fyrtårnene rundt i landet.

Kom op og nyd udsigten
Kegnæs Fyr er det eneste sted på øen, hvor der stod et fyr før området kom under tysk herredømme i 1864. Det fyr der står der i dag er åben for offentligheden, så her har du mulighed for at komme op og nyde udsigten.

Fyret der gjorde filmhistorie
Taksensand Fyr er blevet endnu mere kendt som location i filmen ”I Krig og Kærlighed”. Oprindeligt skulle man bruge et hus hvor en færgemand kunne tænkes at bo i, men et foto af Taksensand Fyr og et location besøg på stedet afgjorde sagen og der skete noget meget usædvanligt indenfor filmverdenen – en location ændrer manuskriptet; færgemanden blev erstattet af en fyrpasser.

Fyrtårne

Liste
Kort