Flot havørred taget på blink

Knæk og bræk - tag på fisketur ved øen Als

Foto: VisitSønderborg

De mange gode fiskepladser ved kysten omkring øen Als, byder på flotte havørreder og genstridige fladfisk. Mens der under søens rolige vandspejl lurer glubske gedder.

Med vores 258 km lange kystlinie er Sønderborg-området og øen Als et oplagt sted for lystfiskerferien. Her finder du mange skønne fiskevande og søer, hvor der er mulighed for at få aftensmaden på krogen. 

Det er ikke tilladt at fiske i bække og åer i vores område og nærområde - her henviser vi til åerne i Sønderjylland. Gels Å, nær Bevtoft og Gram Å, begge i Haderslev Kommune og Vidå nær Tønder på vestsiden af Jylland. 

Inden det første kast skal der dog lige være styr på hvilket fisketegn og fiskekort der kræves og det kan du læse mere om under Kystfiskeri eller Søfiskeri.

Vær mod andre, som du ønsker de skal være mod dig
Lystfiskeri er en gentleman sport med respekt for naturen samt andre fiskere. Vi ser derfor gerne at følgende guidelines for korrekt opførsel overholdes:

Strandene er offentligt område. Hverken enkeltpersoner eller klubber kan derfor beslaglægge en strand eller større strækninger.

Vis hensyn til andre lystfiskere og hold afstand. Tænk på naturen og efterlad ikke affald, kasserede liner og kroge, da det kan skade dyrelivet.

Respektér private grunde, hvor betrædelse ikke ønskes. Vær med til at beskytte og opretholde fiskebestanden - overhold altid gældende regler for mindstemål og fredningstider.

Fangede fisk, der er fredet eller under mål, SKAL straks genudsættes, hvad enten de er levende, beskadigede eller døde.

Kort over fiskesteder og andre nyttige tips:

Kystfiskeri

Foto: VisitSønderborg

Søfiskeri

Foto: Marcel Einig

Bådfiskeri

Foto: Conni Ernst

Gå ikke ned på udstyr og når alt fejler...

Grejbutikker

Foto: Kris - TheDigitalWay

Mangler der et par gode blink, den rigtige spinner eller sidder ynglingsfluen oppe i et træ? Så få udstyret suppleret op hos en af vores lokale grejbutikker: 

Ingen hug?

Foto: Gerhard Gellinger

Så er der altid den uheldige lystfiskers bedste ven - Fiskehandleren!