VisitSønderborg
Augustenborg Slotskirke på øen Als i Sønderborg-området

Kirkerne

Du finder nogle virkelige perler indenfor kirkehistorie i Sønderborg-området. Deriblandt det ældste, bevarede renæssance kirkerum i Norden. Danmarks største fritstående klokkehus og landsbykirken med nogle af de bedst bevarede kirkestalde i Danmark.

Hvis man kan være velsignet med kirker, så må Sønderborg være et af de områder, for vi kan tilbyde nogle historiske perler.

Dronning Dorotheas Kapel på Sønderborg Slot er det ældste, bevarede renæssance kirkerum i Norden og et af de bedst bevarede fyrste-kirkerum i Europa. Bag den aflåste dør i det smukke epitafium, står hertugfamiliens kister på rad og række. Om sommeren kan du opleve ganske særlige koncerter på det gamle orgel.

Broager Kirke med det karakteristiske tvillingetårn, har flotte vægmalerier og det største fritstående klokkehus i Danmark. Egen Kirke er den største landsbykirke på øen Als, her finder du nogle af landets bedst bevarede kirkestalde.

Bønderne måtte selv lade livet hvis de havde begået et drab, men adelsmænd kunne gå til paven og få syndsforladelse, for de havde råd til at bygge. Kegnæs Kirke blev bygget af Hertug Hans den Yngre, som bod for henrettelsen af en flok uskyldige bønder og i den tidligere valfartskirke i Lysabild kan du se et helligblodskapel, som en adelsmand lod bygge som bod for et drab.

Kapellet i Sønderborg er ikke det eneste i vores område, for bag alteret i Nordborg Kirke kan du se kisterne med hertugfamilien til Nordborg i gennem en gitterdør. 

Kirken i Havnbjerg blev landskendt i 2018, da den blev benyttet som en af lokaliteterne for filmen "I krig og Kærlighed" - vidste du at præsten i filmen ikke er skuespiller?

By- og landsbykirkene

Liste
Kort