VisitSønderborg
Med hund i snor i sønderborg på øen Als

Hundeloven i Danmark

Store hunde er naturligvis også velkomne på øen Als og i Sønderborg-området. Men der er lige nogle racer der er omfattet af Hundeloven i Danmark.

Hundeloven i Danmark
Siden 1. juli 2010 har 13 hunderacer og visse blandingshunde været omfattet af en forbudsliste, de kan medbringes hvis de opfylder de særlige regler.

Forbudslisten omfatter i øjeblikket følgende 13 hunderacer, samt blandingshunde hvor disse racer indgår:

Pitbull terrier
Tosa inu 
Amerikansk staffordshire terrier (amstaff)
Fila brasileiro
Dogo argentino
Amerikansk bulldog
Boerboel
Kangal
Centralasiatisk ovtcharka
Kaukasisk ovtcharka
Sydrussisk ovtcharka
Tornjak
Sarplaninac

Har du ejet din hund siden 16. marts 2010 eller tidligere, må den gerne komme med på ferie i Danmark, dog er der særlige regler, når hunden er ude i offentligheden, idet den altid skal holdes i en fast snor på max. 2 meters længde og den skal være iført mundkurv. Hunden må løbe frit i de hundeskove vi har nævnt, men skal ALTID være iført mundkurv.
Dette gælder dog ikke for racerne Pitbull terrier og Tosa inu, som under ingen omstændigheder må bringes ind i Danmark.

Kan din hund forveksles med en race på forbudslisten? 
Det er ofte politiet der skal bedømme om der er tale om en hund på forbudslisten og har du en hund der ligner en af racerne på listen, er det en god ide at medbringe dokumentation på hvilken race din hund tilhører – dette gælder blandt andet:

Polsk owczarek podhalanski 
Cao Fila De Sao Miguel
Dogue de bordeaux
Bullmastiff
Mastiff
Mastino Napoletano
Cane Corsa Italiano
Staffordshire Bullterrier
Dogo Canario
Anatolsk hyrdehund
Ibirisk Dogge

Skambidning
Hvis en hund, uanset race, skambidder et menneske eller en anden hund, har politiet pligt til at lade den aflive. At skambide betyder at skade eller mishandle voldsomt ved bid, men der er i lovgivningen ikke angivet en definition af hvornår der er tale om skambid, hvilket derfor er underlagt politiets vurdering. Hundeejeren har krav på at sagen vurderet af en hundesagkyndig.

Bortløbne hunde
Mister du din hund under ferien, så kontakt politiet med en beskrivelse på telefonnr. 114. I forvejen er din hund jo enten øremærket eller bærer en chip, så politiet kan finde frem til dig. Men et hundetegn med et mobilnummer og evt. en ferieadresse gør det endnu nemmere for politiet eller en anden finder at kontakte dig direkte.

Hunde, der ikke kan tilegnes en ejer, vil blive fremlyst i lokale aviser og på politiets hjemmeside under fremlyste dyr, efter 3 dage har politiet ret til at formidle hunden til et nyt hjem eller lade den aflive. Det samme er gældende, hvis ejeren ikke har afhentet hunden indenfor 3 dage efter at den er meddelt som værende fundet.

Kære hundeejer
Som det tydeligt fremgår af disse regler, er en del af dem særligt gældende for hunderacer, som har gjort sig uheldigt bemærket. Men som ansvarlig hundeejer, der tager det firbenede familiemedlem med på ferie og nok er opmærksom på at passe ekstra godt på hunden i uvante omgivelser, burde dit ophold ikke medføre nogen problemer.

På turistbureauet kan du få brochurer med detaljeret kort over statsskovene. Her skal hunden godt nok være i snor, men de store arealer med mange stier giver rigtig mange muligheder for lange gåture med din hund.

Sønderborg Turistbureau ønsker dig og din hund et fornøjeligt og afslappende ophold i vores dejlige natur!

Hunde leger tagfat ved strand på øen Als i Sønderborg-området

Sønderborg Turistbureau ønsker dig og din hund et fornøjeligt og afslappende ophold i vores dejlige natur!