VisitSønderborg
Tour de France 2022 i Sønderborg

Grand Départ målbyen - Tour de France 2022

Tour de France 2021 tour cykler i Sønderborg

Sønderborg - målby for Grand Départ 2022

Der bliver kørt på den store klinge den 3. juli 2022!

Sønderborg er målbyen den 3. juli 2022, hvor den sidste spurt afgør Grand Départ Danmark, som er opstart til verdens største cykelløb; Tour de France.

Vi glæder os til at byde gæster og cykelentusiaster velkommen til at opleve vores naturskønne område og stemningen!

Som optakt til etaperne i Danmark vil der blive lanceret et 100 dags program, som du vil kunne læse mere om på Sonderborg.dk

Grand Départ ruten i Sønderborg Kommune
Ruten i gennem Sønderborg Kommune går fra den nordlige grænse, hvor rytterne kommer ind fra nabokommunen Aabenraa og cykler forbi det smukke og kongelige Gråsten, herfra går den øst om Nybøl Nor og opover Dybbøl Banke, forbi Historiecentret Dybbøl Banke og Nationalsymbolet for dansk tapperhed - Dybbøl Mølle. 

Cykelrytterne vil komme strygende direkte ned over Christian d. X´s Bro og køre videre op ad Løkken, hvorefter de følger ruten på en sløjfe tilbage mod havnen og Alsik Hotel, forbi Multikulturhuset, under broen og langs Sønderborg Havn i retning af Sønderborg Slot. 

Fra Sønderborg Slot følger ruten strandpromenaden, inden den går nordøst om byen via Borgmester Andersens Vej og tilbage ad Augustenborg Landevej og målområdet.

Hot spots langs ruten
Der er mange gode steder at stå langs ruten og det er planen, at der skal oprettes hot spots med storskærm, madboder, toiletter og underholdning, et i Gråsten, et på Dybbøl Banke og et på Borgmester Andersens Vej i Sønderborg. 

Overnatning i Sønderborg-området
Om du er til luksus eller overnatning under åben himmel, så finder du et hav af muligheder i Sønderborg Kommune.

På kortet kan du både se ruten og de mange former for overnatningsmuligheder.

Efter slutspurten fortsætter festen
Når sprinterne har afgjort sidste spurt i Grand Départ og alle cykelrytterne har passeret målstregen, kan du se dem stå på holdbussen og blive kørt ud til Sønderborg Lufthavn, hvorfra der er udflyvning til Frankrig og Tour de France - festen i Sønderborg derimod fortsætter i midtbyen!

Tag med på en kort præsentation af Sønderborg - Verdens grønneste målby

Sønderborg - Danmarks målby til Tour de France 2021