VisitSønderborg
Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten med snorlige linjer

Den Kongelige Køkkenhave

Begrebet køkkenhave får en helt ny mening, når man besøger Gråsten og byens nyeste skud på stammen over seværdigheder.

Den er i sandhed kongelig, med sine snorlige gangstier, stilfulde urtebede og espalier samt ikke at forglemme, de flotte rækker med frugttræer.
Så er der jo også beliggenheden, hvor genboen er kongefamiliens sommerresidens - Gråsten Slot med tilhørende have og kirke.

Planerne om at omdanne den gamle køkkenhave opstod i 2015 i fællesskab mellem Slots- og Kulturstyrelsen samt Sønderborg Kommune.
Tanken var at skabe et nyt, yndet turistmål i Sønderjylland og det er fuldt ud lykkedes. 

Køkkenhaven er anlagt i barokstil med snorlige gange samt smukke vandspejl og i dag kan gæster fra ind- og udland nyde synet af præcist afgrænsede bede, med et væld af urter, buske med bær og frugttræer.

Den Kongelige Køkkenhave blev indviet den 24. juli 2020 af H.M. Dronning Margrethe II og hendes søster H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Læs mere om tankerne bag Den Kongelige Køkkenhave på slks.dk, for praktiske informationer omkring parkering og åbningstider se dette link.

 

Den Kongelige Køkkenhave
Felstedvej 8
6300 Gråsten
www.slks.dk

Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten

Særligt fra oven får man et indtryk af den barokke stil i Den Kongelige Køkkenhave, med de snorlige gangarealer og præcist anlagte bede samt beliggenheden i forhold til Gråsten Slot.

Måske har dette også interesse

Gråsten Slotshave
Gråsten Slotshave
Blomster bygger Broer - formidlingshaven i Gråsten
Blomster bygger Broer - formidlingshaven i Gråsten
Gråsten Slotskirke
Gråsten Slotskirke
Gråsten Slot
Gråsten Slot