Cykler på rådhustorvet i Sønderborg

Tag cyklen med på ferie

Foto: Array

På ferieøen Als og i Sønderborg-området har vi gode cykelstier og små veje, der fører dig igennem smukke landskaber. Beliggenheden gør os også til et oplagt start- og slutsted for en cykletur ad Østersøruten N8. 

Cykelruter i Sønderborg kommune

Gennem det nyere Sønderborg - ca. 10 km

En byvandring på cykel, som går gennem det moderne Sønderborg og viser forskellige bykvarterer. Se ruten her.

Sø- og Fjordlandskab Nordals - ca. 27 km

Oplev Nordals på cykel og kør igennem det smukke sø- og fjordlandskab. Turen kan køres på almindelig cykel og MTB.

Stolbro Løkke - ca. 20 km

Med start og slut i Guderup, er ruten en flot rundtur på Midtals. Ruten fører blandt andet forbi mosen hvor Hjortspringbåden blev fundet, Egen Kirke og verdens højeste solur. Undervejs kan udsigten over Augustenborg Fjord nydes flere steder.

Nordkysten på Als - ca. 26 km

Turen starter ved Nordborg slot og tager jer en tur ud på det nordligste Als hvor der er badestrand og mulighed for at opleve det rige fugleliv.

Havnbjerg Strand - ca. 11 km

En hyggelig tur der starter og slutter ved Havnbjerg centeret. Turen går blandt andet forbi Danfoss grundlæggeren Mads Clausens hjem, Havnbjerg Kirke og Havnbjerg Mølle, begge kendt fra filmen "I krig og kærlighed". Der er også mulighed for at hoppe i vandet ved Havnbjerg Strand.

Nørreskoven - ca. 17 km

Turen starter og slutter i Guderup. Rundturen fører jer gennem Nørreskoven, der er en af Danmarks længste kystskove, forbi Elstrup Mølle og Fjordmosen hvor der er mulighed for at opleve et rigt dyre- og planteliv oppe fra fugletårnet.

MTB Bittenlunden - ca. 8 km

Ruten er for mountainbikes og går igennem Elsmark Skov og langs kysten til Tranerodde. Det kan IKKE anbefales at bade ved Tranerodde Fyr på grund af forurening.

MTB Fladbæk - ca. 22 km

Turen er en mountainbike rute rundt i Nørreskoven Als. Vejen er for det meste grusvej, som går både op og ned ad bakke. Det kan IKKE anbefales at bade ved Tranerodde Fyr på grund af forurening - vent med at hoppe i vandet til I når Nørreskoven.

Gendarmstien

Gendarmstien er en vandrerute, men det er muligt at cykle via alternative ruter langs stien. Kortet kan hentes på Sønderborg Turistbureau. Det anbefales ikke at køre med cykeltrailer, da der nogle steder er stejlt og smalt.

Tag en pause og kør cyklen ombord

På Færgen Bitten kommer cyklen gratis med.

Færgen Bitten: Ballebro-Hardeshøj

Tag en pause  - Ta´ Færgen Bitten mellem Ballebro - Hardeshøj. Gør hele turen til en oplevelse - tag en pause fra trafikken, nyd et stille øjeblik og...

Cykelfærge Danmark - Tyskland

Denne sommerrute sejles ikke i øjeblikket på grund af Corona restriktioner

På tur med Rødsand til Flensborg

Denne sommerrute sejles ikke i øjeblikket på grund af Corona restriktioner

Praktisk info før og under turen

Her har vi samlet en liste over cykeludlejning

Find toiletter på ruten ved hjælp af kortet her. For at kunne se toiletternes placering skal man trykke på knappen ud for offentlige toiletter.

På Udinaturen.dk finder du et interaktivt kort som kan vise madpakkehuse, fugletårne og drikkevandsposter i området. I vælger selv hvilke faciliteter der skal vises på kortet.

Længere cykelruter og cykelpakker

Østersøruten N8

Smut i cykelshortsene og pump cyklen til en af de længere og naturskønne cykelruter i Danmark - Østersørutens 820 kilometer!

5 dages cykelpakke

Oplev Sønderborg-området over 5 dage, med overnatning på vandrerhjemmene i Vollerup og Rinkenæs.