Alsstien med udsigt over Oldenor

Alsstien - 64 km vandreglæde

Foto: Conni Ernst

Fra Hardeshøj leder Alsstien dig gennem det naturskønne og bugtende terræn på Nordals, igennem den smukke Nørreskoven Als til Fynshav og videre langs kysten og forbi bølgende marker og levende hegn til Drejet på Sydals.

Vandring på Alsstien er lig naturoplevelser. Undervejs vil du komme forbi de genoprettede søer, Mjels Sø og Oldenor og vælger du en lille afstikker kan du se den seneste i rækken - Bundsø, hvor fuglelivet også har holdt sin indtog. Med lidt held vil du opleve kongen over dem alle - Havørnen!

De stolte bøgetræer spejler deres top i bølgen blå, på turen igennem en af landets længste kystskove - Nørreskoven Als, hvor du kan møde rådyr og dådyr og ved Fjordmosen får du måske et glimt af Kronhjorten på engens fjerneste del.

Sover du i telt eller shelter kan du i sommertiden supplere kosten med sprøde strandkål og i høsttiden vrimler det med brombær i de levende hegn.

De fleste af vores shelter og teltpladser er først til mølle, men dem der hører til Rideruten Als under betegnelsen Høhotel og Høteltplads skal bookes og de må også benyttes af vandrende, cyklende og sejlende gæster.

Kommer du til Sønderborg med offentlig transport eller ønsker du at lade bilen stå og vandre fra byen, kan du benytte Alssundstien op til Ballebro, hvor Færgen Bitten sejler dig over til Hardeshøj og Alsstiens begyndelse. Vel ankommet ved Skovby på Sydals er det muligt at gå ad Gendarmstien via Høruphav tilbage til Sønderborg.

Kort og Web-App over Alsstien

Offentlig transport

Velkommen til de idylliske landlige områder og deres infrastruktur. 

Busforbindelserne hører under Sydtrafik, der har en god dækning af hovedruterne mellem de større byer, men yderområderne køres med færre intervaller.

Sønderborg-Ballebro
Ønsker du at tage bussen mod Ballebro og Færgen Bitten, kan du kigge på køreplanen for linie 112. Nærmeste stoppested er i Blans og herfra er der ca. 2 km ned til færgen.

Skovby-Sønderborg
Her kan du benytte linie 229, som også gør det muligt at stige på i Høruphav, hvis du er fortsat ad Gendarmstien.

Du kan altid finde den opdaterede køreplan for områdets busser på www.sydtrafik.dk , vær opmærksom på at køreplanerne med F er gældende fra uge 26 til og med uge 31 samt over Jul og Nytår.
NB. Fra den 10. august 2020 er det atter muligt at betale med kontanter hos Sydtrafik.

Flextur
I weekenden og ferieperioderne kan der være langt imellem bustiderne og kan du ikke få planen til at gå op, så er det muligt at bestille en Flextur. En Flextur kan bestilles til at hente eller bringe dig på flere dele af ruten, det kræver dog at du kan opgive en adresse til deres GPS. En Flextur skal blot bestilles to timer før afhentning på tlf. +45 76 608 608.
NB. Frem til og med den 16. august, tages der ikke i mod kontantbetaling på grund af COVID-19 - bestil din tur på "Selvbetjening" eller få hjælp til kreditkortsbetaling (kl. 8-15) på tlf. 76 608 608.