Sønderborg Slot på øen Als i Sønderborg-området

Sønderborg - storbyen i naturen

Luftfoto af Sønderborg By

Velkommen til storbyen i naturen - Sønderborg!

Sønderborg er en af tre byer i Danmark med et ganske særligt karaktertræk - den deles af et sund! Hovedparten af byen ligger på øen Als og så er der den hellige side ovre på fastlandet. De to bydele forbindes via Kong Christian d. X´s Bro og frem til opførelsen af Alssundbroen lidt nord for byen, var dette den eneste umiddelbare måde at komme til og fra byen. Sønderborg er hjemby for SønderjyskE Håndbold, Sønderjyllands Symfoniorkester og det er den største by i Sønderjylland.

På fastlandssiden har byen sin togstation med daglige afgange, mens du finder busstationen ovre i bymidten på øen Als. Lidt nord for Sønderborg ligger områdets lufthavn med daglige afgange til og fra København og motorvej 8, der udgår af Alssundbroen, forbinder byen direkte med E45.

Gode muligheder for shopping og kulturelle begivenheder kendetegner i stor grad Sønderborg by, men samtidig har du naturen lige uden for døren. Med beliggenheden ved vandet, det dejlige skovområde Sønderskoven og Dybbøl Banke samt Kær Vestermark er der mange rekreative muligheder, som gør en storbyferie i Sønderborg helt speciel.

 

Fakta og fortællinger om Sønderborg

Foto: SDFE

Fisseman eller Skæ

Foto: Screamenteagle - Pixabay

Find mere inspiration til din storbyferie

Hvad kan vi se og opleve i Sønderborg - storbyen i naturen