Dybbøl Banke og Sønderborg Slot

Velkommen til

Dronningen bydes velkommen til Gråsten

Velkommen til Sønderborg Turistbureau og Sønderborg Kommune, hvor du både kan tage på Ø-ferie, opleve Det historiske Grænseland og besøge Sønderborg - storbyen i naturen.

Ferieøen Als og resten af Sønderborg-området byder både på muligheden for aktiv ferie i form af vandre- og cykelture, 100 km til hest på Rideruten Als og ture i havkajak på Flensborg Fjord og rundt om øen Als. Du kan også tage på fisketur eller svinge golfkøllen.

Historie findes overalt, hvor du bevæger dig - lige fra bronzealderen til nutiden. Dykker du ned i områdets historie kan du ikke undgå krigen i 1864, som efterlod dybe spor i danskernes bevidsthed, men også 1. Verdenskrig satte sit eftertryk på denne del af landet, som var under tysk herredømme frem til Genforeningen i 1920.

På byferie i Sønderborg kan du shoppe og nyde det rolige caféliv. Følge Kultur-turen rundt til udvalgte skulpturer i byen eller vandre gennem den gamle bydel med de små huse, besøge Museet på Sønderborg Slot eller nyde booke dig ind til massage på Alsik Hotel og Spa.