VisitSønderborg
Tågedis og sne på øen Als i Sønderborg-området

Vinterferie i Sønderborg

Vinterferien i Sønderborg-området er fyldt med hygge og sjove naturoplevelser for hele familien.

Det sjældne vinterfænomen - sneen, er desværre borte, men til gengæld venter der dig et dejligt forårsvejr. Solen skinner og fuglene er begyndt at varme deres stemmer op!

Det er stadig køligt, men iklædt varmt og vindtæt tøj og med noget godt fodtøj på og en snopduch i lommen til når næsen løber, så er der intet der står i vejen for at komme ud og nyde den dejlige natur.

Hop i støvlerne og tag på en rask vandrertur i skovene, ad Gendarmstien, Alsstien eller en af de mange kortere ruter i Sønderborg-området.

Tag på skattejagt med Geocaching eller deltag i "På jagt efter naturen", hvor Naturvejlederne Sønderborg lægger opgaver op på deres facebook.

Skal aftensmaden være en overraskelse og kombineres med en tur i skoven, så læs mere om de fire MADLØB i Sønderborg Kommune.

Er du hardcore, så tag fiskeudstyret med og prøv lykken på havørred eller spænd cyklen bag på bilen og husk e´ snubbelkjyws (cykelhjelmen), for det er glat derude.

Forslag til ture i naturen

Augustenborgstien ved Augustenborg Slot på øen Als
Naturen til fods

Husk det gode fodtøj i ferien og nyd en tur ad vores naturskønne stier. Hvad enten det er en af de kortere ruter eller et stykke af den legendariske Gendarmsti, så byder alle vores ruteforslag på muligheden for at komme helt tæt på naturen!

Geochacing på øen Als i Sønderborg-området
På skattejagt

Geocaching er en sjov og billig måde at komme ud i den friske luft på. Der er mange sjove ting gemt rundt omkring - husk at medbringe små bytteskatte, så der også er noget til de næste der finder skatten.

Tiden står stille i Nørreskoven på øen Als i Sønderborg-området
Dybe skove og fuglefløjt

Oplev skoven i dens sjældne vinterdragt, hvor alt er hvidt og stille. På de dage hvor solen skinner høres også fuglenes spæde stemmer og i sneen ses spor efter skovens dyr. 

Røde Cykler i Sønderborg
Tag cyklen med

Tag cyklen med på ferie i Sønderborg-området og tril en tur langs vandet og i gennem skovene.

Toppet lappedykker på øen Als i Sønderborgområdet
Husk kikkert og fuglebog

Har du en kikkert, så pak den med i ferietasken sammen med fuglebogen og gå på udkig efter fugle eksempelvis ved søerne i den nye Naturpark Nordals.