Påskeliljerne står flot ved Gråsten Slot

Påske ved skov og vand

Foråret er over os og Sønderborg byder på smukke forårsblomster og skønne naturområder. Fuglene byder solen velkommen og livet begynder at krible i skovbunden.

Påsken 2021 står i naturens tegn og her er Sønderborg-området så meget mere end selve byen Sønderborg!

Spænd snørerne på vandreskoene og nyd en kort vandrertur på en af de utallige stier. Oplev nogle etaper af Gendarmstiens 84 km eller et stykke af Alsstiens 64 km - hvis du altså ikke går all in og vandrer hele ruten.

Puds linserne på kikkerten og put en fuglebog i rygsækken, sammen med termoflasken og en fedtemad - oplev fuglelivet i Naturpark Nordals eller hold udkig ved en af de andre gode områder for fugleobservation.

Træk i en god, gammel sweater og tag ud og fisk efter havørred eller en lækker fladfisk til aftensmaden - det er altid muligt at finde en plads i læ, når man er på tur i Sønderborg-området.

Nyd en tur i skoven, hvor fuglene varmer stemmerne op til sommerens højsang, se hvor foråret skyder frem overalt og lyt efter raslen i skovbunden - er det en mus eller er snogen mon vågnet af sin vinterdvale?

Naturvejlederne i Sønderborg har en spændende facebook side, hvor de opdaterer løbende med hvad der rører sig i naturen netop nu, og lægger gode ideer op om hvad man kan opleve og foretage sig.
Læg mærke til opslag med emnet NaturJagten - en del sjove opgaver, som I kan få glæde af året rundt.

Hvad med de steder vi plejer at besøge?

Historiecenter Dybbøl Banke og Universe Science Park er i gang med at undersøge om de kan åbne dørene til påske og vi opdaterer siden, når der er noget nyt.

Påskeudstillingen Als har fravalgt at holde udstilling i 2021 - de håber I vil sætte X i kalenderen for 2022.

Hvor kan vi overnatte?

Vi har både hoteller der har åbent og størstedelen af campingpladserne i vores område har meldt ud at de har åben Påsken - Se mere om overnatning.

 

Mojn vi ses i Sønderborg!

Forslag til påskeferien

Augustenborgstien ved Augustenborg Slot på øen Als
Naturen til fods

Husk det gode fodtøj i ferien og nyd en tur ad vores naturskønne stier. Hvad enten det er en af de kortere ruter eller et stykke af den legendariske Gendarmsti, så byder alle vores ruteforslag på muligheden for at komme helt tæt på naturen!

Tiden står stille i Nørreskoven på øen Als i Sønderborg-området
Dybe skove og fuglefløjt

Oplev skoven i dens sjældne vinterdragt, hvor alt er hvidt og stille. På de dage hvor solen skinner høres også fuglenes spæde stemmer og i sneen ses spor efter skovens dyr. 

Toppet lappedykker på øen Als i Sønderborgområdet
Husk kikkert og fuglebog

Har du en kikkert, så pak den med i ferietasken sammen med fuglebogen og gå på udkig efter fugle eksempelvis ved søerne i den nye Naturpark Nordals.