VisitSønderborg
Påskeliljerne står flot ved Gråsten Slot

Påske ved skov og vand

Foråret er over os og Sønderborg byder på smukke forårsblomster og skønne naturområder. Fuglene byder solen velkommen, det kribler af liv i skovbunden og med lidt held kan du nyde synet af e´ dippedaje!

Påsken 2021 står i naturens tegn og her er Sønderborg-området så meget mere end selve byen Sønderborg!

Hvad kan vi tage os til?
Tag på skattejagt med Geocaching eller få jer en familiedyst i udendørs aktiviteter som minigolf og fodboldgolf.

Spænd snørerne på vandreskoene og nyd en kort vandrertur på en af de utallige stier. Oplev nogle etaper af Gendarmstiens 84 km eller et stykke af Alsstiens 64 km - hvis du altså ikke går all in og vandrer hele ruten.

Puds linserne på kikkerten og put en fuglebog i rygsækken, sammen med termoflasken og en fedtemad - oplev fuglelivet i Naturpark Nordals eller hold udkig ved en af de andre gode områder for fugleobservation.

Træk i en god, gammel sweater og tag ud og fisk efter havørred eller en lækker fladfisk ved kysten - I kan også holde en hyggelig fiskedag ved Egen Mølle Fiskesø.

Nyd en tur i skoven, hvor fuglene varmer stemmerne op til sommerens højsang, se hvor foråret skyder frem overalt og lyt efter raslen i skovbunden - er det en mus eller er snogen mon vågnet af sin vinterdvale?

Holder varmegraderne i marts måned kan du nyde synet af e´ dippedaje (nyudsprungne bøgegrene) og de første anemoner.

Naturvejlederne i Sønderborg har en spændende facebook side, hvor de opdaterer løbende med hvad der rører sig i naturen netop nu, og lægger gode ideer op om hvad man kan opleve og foretage sig.
Læg mærke til opslag med emnet NaturJagten - en del sjove opgaver, som I kan få glæde af året rundt.

Hvad med de steder vi plejer at besøge?
Historiecenter Dybbøl Banke har meldt ud, at de forventer at åbne den 6. april, dette gør sig også gældende for Dybbøl Mølle.
Universe Science Park har valgt at udsætte deres åbning til den 30. april.
Påskeudstillingen Als har fravalgt at holde udstilling i 2021 - de håber I vil sætte X i kalenderen for 2022.

Hvor kan vi overnatte?
Vi har både hoteller og Danhostels der har åbent og størstedelen af campingpladserne i vores område har meldt ud at de har åben i Påsken - Se mere om overnatning.

 

Mojn vi ses i Sønderborg!

Forslag til påskeferien

Augustenborgstien ved Augustenborg Slot på øen Als
Naturen til fods

Husk det gode fodtøj i ferien og nyd en tur ad vores naturskønne stier. Hvad enten det er en af de kortere ruter eller et stykke af den legendariske Gendarmsti, så byder alle vores ruteforslag på muligheden for at komme helt tæt på naturen!

Tiden står stille i Nørreskoven på øen Als i Sønderborg-området
Dybe skove og fuglefløjt

Oplev skoven i dens spæde forårsdragt, hvor træerne står med knopper og fuglene varmer stemmerne op til sommerens højsang. Rasler det i skovbunden - er det en mus eller er snogen mon vågnet af sin dvale? 

Toppet lappedykker på øen Als i Sønderborgområdet
Husk kikkert og fuglebog

Har du en kikkert, så pak den med i ferietasken sammen med fuglebogen og gå på udkig efter fugle eksempelvis ved søerne i den nye Naturpark Nordals.

Kunstværker og skulpturer
Prins Henrik skulptur Dronning i Gråsten i Sønderborg-området