Kongelig Classic - Dampfschiff Alexandra på besøg i Sønderborg

Kongelig Classic 1855

Eventet er aflyst i 2019!

Kom med til den spændende regatta 'Kongelig Classic', som foregår i Flensborg, Sønderborg og Aabenraa. 

Ikke alene kan du følge med i sejlsporten, hvor historiske skibe dyster om vindertitlen, men der er også en lang række af maritime aktiviteter. Du må endelig ikke gå glip af denne hyggelige og historiske begivenhed, som kombinerer både smukke skibe, god mad og hyggelig bystemning.

I 2012 kunne man for første gang siden 1855 genopleve de klassiske sejlskibe stævne ud til regattaen  ’Kongelig Classic’ - KC 1855. Med genetableringen af denne klassiske regatta binder vi for en kort stund området sammen igen hen over den nuværende grænse og kan tænke tilbage til en tid, hvor Flensborg hørte under den danske krone.

Regattaens program

Regattaen gennemføres hvert år den sidste weekend i august og er i Sønderborg både en kapsejlads og en havnefest, som er både for de lokale og turisterne. Hvert år er der et omfattende program for unge og gamle besøgende, som har de smukke sejlskibe i fokus. 

På havnen kan man opleve forskellige maritime legestationer, hvor børn og barnlige sjæle kan stifte bekendtskab med forskellige maritime aktiviteter. Er man mere til afslapning, kan man finde en plads i et af teltene og nyde den stemningsfulde musik eller få sig en god bid mad på en af havnefrontens restauranter, mens man nyder synet af de smukke skibe. Se programmet for Sønderborg den 31. august 2018.

I 2018 starter regattaen i Aabenraa, hvor fartøjerne samles i løbet af dagen, hvorefter der stævnes mod Sønderborg. Dagen efter fortsætter turen Flensborg.

Få flere informationer på www.kongelig-classic.org  - hvor det også er muligt at tilmelde sig som passager!

Del denne side