Alssundbroen har tilslutning til E45

Kom til og fra det skønne Als-område

Du kommer nemt til og fra vores skønne kommune - hvad enten det skal være i bil, med færge eller måske med fly.

Til Lands

Øen Als og Sønderborg er forbundet med fastlandet med to broer, den smukke Christian d. X´s Bro og den nyere Alssundbro.

Den 26 km lange Sønderborg-motorvej kobler Sønderborg direkte på det danske og europæiske motorvejsnet og er den hurtigste vej til Als. Sønderborg-motorvejen går fra motorvej E45 ved Kliplev til Sønderborg-området og slutter ved Alssundbroen og Sønderborg V, hvor der er motortrafikvej videre til Sønderborg C og Ø samt til det øvrige Als.

Vil du til Tyskland med offentlige transportmidler, er det hurtigst med bus. Turen fra Sønderborg til Flensburg tager ca. 1 time, og der er afgange ca. hver time. Se køreplan for denne rute og andre ruter, inkl. X-busserne, hos Sydtrafik.
Flixbus.dk kan du finde over 10 afgange ugentlig, som kører til og fra Sønderborg mod København via Kolding.

Kommer du med toget, er der banegårde i både Gråsten og Sønderborg, hvorfra der er direkte forbindelse til bl.a. Odense og København hver anden time. Se togforbindelser og tilbud her.

Biludlejning eller taxa

Ønsker du at være fleksibel og bevæge dig rundt på egen hånd, så kan du finde bil- og busudlejningsfirmaer her. Dantaxi i Sønderborg kan nås på tlf +45 74 42 18 18.

Til Vands

Kommer du nordfra og skal over til Als, kan du tage den lille færge ”Bitten Clausen” fra Ballebro til Hardeshøj – det ta´r kun 10 minutter.

Med færgerne fra Ærø (Søby-Fynshav) og Fyn (Bøjden-Fynshav) tager overfarten til Als ca. 1 time. Med disse færgeruter kan du også tage en lille udflugt til Ærø eller Fyn for at udforske naboøerene. Eventuelt på cykel. Husk at bestille plads til cykler på færgen.

I luften

Fra Sønderborg Lufthavn er der flere daglige afgange til København. Flyveturen tager ca. 40 minutter. En udflugt til hovedstaden for at besøge Tivoli, Den lille Havfrue m.m. kan klares på en dag. Se tilbud på Alsie Express hjemmeside.

Del denne side

Alspigen

Turistinformation

Har du brug for noget praktisk information?

Hvad enten du søger oplysninger om transport, turistbureauet eller andet, kan du finde det her.

Der er et yndigt land

Besøg andre steder i Danmark