Sønderborg byder på gode surfing spots

Kitesurfing og surfing i Sønderborg-området

På Als er der flere skønne steder, hvor du kan komme ud af prøve bølgerne af - eller måske komme på surfskole.

Bugten ved Teglværksmuseet Cathrinesminde i Broager (der spøgefuldt kaldes "pensionistbugten" af de skrappe) er et rigtig godt område for begyndere, hvad enten det handler om surf eller kite. I sommersæsonen er det dog forbudt at dyrke vandsport her (ca. midt maj til midt september), fordi området også er et fuglereservat.

Skelde ligger også på Broagerland. Her er godt at surfe, når vinden kommer fra SV mod Ø. Skelde er et lavvandsområde og således især velegnet for begyndere. 

Kegnæs ligger for sydenden af Als. På grund af sin særlige beliggenhed er Kegnæs super ved praktisk talt enhver vindretning, og det gælder for både begyndere og viderekommende.

På Als' østside finder du Skovby, Mommark, Fynshav og Himmark. De er allesammen gode surfsteder, når det blæser fra SØ mod N. Også Nordborg byder på mange gode spots.

Vemmingbund nær Augustenborg anbefales ved vind fra SØ mod Ø.

Find flere gode steder på www.førdekiter.de 

 

Surfskole

I samarbejde med den internationale surfskole, Surfers Paradise, tilbyder Drejby Strandcamping på Sydals undervisning i Wind- og Kitesurfing. På Surfskolen kan du lære at surfe ved en af Danmarks bedste surfstrande.

Del denne side