Gå til indhold
©  Foto:

Sydals Ringridning

Tidligere Lysabild Ringridning.

Optog og ringridning om lørdagen.

I sin tid besluttede Hertug Christian August den II, at han ville lade sig underholde med ringridning og dermed startede der i 1845 en sønderjydsk tradition i Augustenborg på Als.

Ringridningen starter altid med et optog gennem byen, med orkestre og deltagende ryttere. For det meste afholdes selve turneringen om søndagen, men i Sønderborg har man delt den over 2 dage, fælles for alle ringridningerne er, at de er folkefester, hvor folk der er flyttet fra øen kommer hjem på besøg og mødes med gamle venner og bekendte i ølteltet eller over en sønderjydsk specialitet, nemlig den legendariske Ringriderpølse!

Hvad er så ringridning? Jo, forestil dig at skulle spidde en ring, med et øje på 22 mm i diameter, på en lanse, mens du sidder på en hest, der skal galoppere gennem galgen ? og det hele 24 gange i træk, hvis du vil have en chance for, at få kongetitlen.
Ofte er der flere ryttere der klare denne udfordring og så må man ud i kongerunderne, hvor man går nedad mod det mindste øje på 6 mm i diameter, indtil der kun er en rytter tilbage? Kongen!