Gå til indhold
©  Foto:

Den Kongelige Køkkenhave - Gråsten

Den er i sandhed kongelig, med sine snorlige gangstier, stilfulde urtebede og espalier samt ikke at forglemme, de flotte rækker med frugttræer.
Så er der jo også beliggenheden, hvor genboen er kongefamiliens sommerresidens - Gråsten Slot med tilhørende have og kirke.

Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og Sønderborg Kommune og en vigtig del af projektet er økonomisk og socialt bæredygtighed samt lokal opbakning og forankring.

Det vil være slotshavens gartnere der står for køkkenhaven i tæt samarbejde med det grønne team fra Sønderborg Kommunes beskæftigelses tilbud ”Væksthuset”, som også vil stå for café og butiksdriften.

Åbningstider
Den Kongelige Køkkenhave er åben på hverdage fra kl. 8 - 15, samt fra 5. maj til 30. september 2022 i caféen og butikkens åbningstider. På helligdagene 13. og 26. maj samt 6. juni er caféen og butikkens åbningstrider gældende. Der er gratis entré.

Caféen har et udvalg af sandwiches, kage og kaffe. Det er IKKE muligt at reservere bord eller forudbestille kaffe og kage - dette gælder også for grupper. Man kan vælge at sidde i Væksthuset eller tage kaffen med To Go og finde et af de dejlige steder ude i haven.

Åbningstider i caféen og butikken i 2022
Fra 5. Maj: Torsdag til søndag 10-17.
Juni-august: Alle ugens dage 10-17.
September: Torsdag til søndag 10-17. 

Hunde er ikke tilladt i køkkenhaven.

Vedrørende parkering, så henvises der til parkeringspladsen, Slotsgade 26, 6300 Gråsten. Der er en afsætningszone ude ved Felstedvej for busser, som derefter kan køre hen og parkere.
Nærmere angivelse for parkering, se dette link til Google maps

NB. Uden for sæsonen, hvor caféen, butikken og toiletfaciliteterne har lukket, er det stadig muligt at besøge Den Kongelige Køkkenhave på hverdage fra kl. 8-15, når gartnerne er på arbejde.

Følg os på: