Hits for Kids - oplevelser for børn i alle aldre

Når du har børnene med på ferie, er det vigtigt at have lidt forskelligt at lave - også på regnvejrsdage. Heldigvis er der masser af børneaktiviteter for både store og små i Sønderborg-området.

På denne side kan du få inspiration til ferien med børnene, hvad enten I er mest til strandtur, naturoplevelser eller kulturelle indtryk.

I kommer nok ikke udenom de tre største attraktioner i Sønderborg-området: Oplevelsesparken Universe, Historiecenter Dybbøl Banke og Sønderborg Slot. De to første kan både besøges i solskin og en smule gråt vejr og er spækket med spændende og lærerige aktiviteter, mens slottet er godt til nysgerrige børn på regnvejrsdage.

Se også her hvilke familieprodukter du kan booke direkte her.

Ringridning

Hvis ringridning er helt nyt for jer, skal I besøge den historiske ringriderbane ved Sønderborg Slot. Hver tirsdag i højsæsonen er der gratis show fra kl. 17-17.30, hvor I kan se rytterne i aktion, høre ringridningens historie, se de historiske dragter og komme tæt på hestene. Selve folkefesten ringridning forgår over en weekend - Læs mere om ringridning her.

Se en oversigt over alle events nær dig her.

Naturoplevelser og sjov ude i det fri

Hvis solen skinner og vejret holder, er det bare med at komme ud i den smukke sønderjyske natur. Hvad med fx at tage på krabbefangst? Du skal bare tage en snor og binde den ene ende om en pind og den anden om en tøjklemme. Sæt en knust musling fast i tøjklemmen og smid maddingen ud ved noget tang. Så skal du bare vente til de kommer krabbende.

Sørøver Alf holdt angiveligt til i Gråsten Skovene i 1200-tallet. Mange har i årenes løb ledt efter hans nedgravede skat i området, men ingen har fundet den endnu. Tag hele familien med på en skattejagt og hør sagnet om Sørøver Alf. Du kan også komme på skattejagt andre steder i det sønderjyske med geocaching

Naturlegepladserne er også en mulighed, som giver børnene en dejlig udendørs oplevelse. Her kan de rigtig få brugt en masse overskydende energi og nyde godt af den friske luft. Se en oversigt over naturområderne i Sønderborg og omegn her.

Kan I lide dyr og minigolf, vil I elske et besøg hos næsebjørnene og de andre dyr på Danhostel Sønderborg-Vollerup. Mod et gebyr kan I benytte de mange aktiviteter på vandrerhjemmets store legeplads. Også Fun Bowling tilbyder minigolf og bowling for hele familien. Eller måske skal I tage et slag fodboldgolf - en aktivitet, som er noget for hele familien.

Hestevognsturene i Gråsten Skovene er både for børn og voksne, hvor I kan nyde naturen på denne anderledes skovtur. Ellers er der mulighed for at komme på en ridetur, ved Skovmose på Sydals og i Gråsten finder du hesteudlejere, der gør det muligt at nyde naturen fra hesteryg. Skal der mere fart over feltet, kan det være I skal prøve gokarts nær Asserballe.

Vil I på en anderledes tur rundt i det sønderjyske landskab, er segways måske noget for jer. Kom på tur med enten Als Segway eller Outdoor Tours.

Aktiviteter indendørs

Indendørs aktiviteter er rigtige gode ideer til regnvejrsdage.

Er du kreativ, giver et besøg på Papirmuseets By i Gråsten eller Stolbroladen i Svenstrup dig masser af inspiration til egne kreationer. I kan også besøge Lys i Laden i Nordborg, hvor I selv kan kreere smukke lys.

En tur i biografen går man heller aldrig fejl af, hvis vejret er gråt og trist. Besøg Kinorama i Sønderborg og Nordborg Bio.

For de aktive kan en tur i svømmehallen eller i et badeland være et rigtig godt alternativ til stranden. 

Har I teenagere med på ferien, er Escape House i Sønderborg et must. Her skal I slippe ud af det låste rum ved at løse gåder og finde ledetråde.

Del denne side

Book en Kombi-billet til vores 3 Stjerne-attraktioner

Besøg Sønderborg Slot, Universe og Historiecenter Dybbøl Banke.

Universe Science Park - åbningsdag i 2019: 13. april

Oplevelsesparken - hvor sjov er en videnskab!

Historiecenter Dybbøl Banke

Oplev krigen i 1864 på nært hold!