Historiecenter Dybbøl Banke

Hold dig for ørerne og mærk krudtrøgen i næsen

På Historiecenter Dybbøl Banke bliver du hvirvlet ind i et af de mest spændende kapitler i danmarkshistorien. Gå med i krigen 1864, mens kanonerne buldrer og duften af pandekager breder sig i soldaterlejren.

Den preussiske soldat J. Bubbe er begejstret for sit nye bagladergevær, der sender kuglerne af sted i et drabeligt tempo. Danske menig Hansen er glad for sit gode, gamle forladergevær. Det skyder knap så hurtigt, men til gengæld virker det hver gang!

På Historiecenter Dybbøl Banke kan du være heldig at høre det muntre skænderi mellem de to soldater under krigen mellem Preussen og Danmark i 1864. Og den type historieformidling er netop centrets varemærke, forklarer centerleder og museumsinspektør Bjørn Østergaard.

"Vi formidler krigen 1864 gennem de mennesker, der selv var med. Ved hjælp af gamle breve og dagbøger kan vi danne os et indtryk af, hvordan personerne var, og hvordan de oplevede krigen. Når de besøgende ser, hører og snakker med de historiske personer, oplever de historien på en ny og spændende måde. Der kommer hele tiden nye personer til, og på den måde kan vi forny og variere oplevelserne på historiecentret."

Du bliver selv en del af historien

Det er ikke kun de historiske personer, der er aktive på historiecentret. Pludselig er du og din familie selv en del af de dramatiske begivenheder på Dybbøl Banke i 1864.

Til sangen ’Dengang jeg drog af sted’ marcherer I under høje kommandoråb op til tilskuerpladserne, hvor I må holde jer for ørerne, når en kanon bliver affyret med et øredøvende brag. Senere prøver I at flytte en tonstung fæstningskanon. I hygger jer med pandekager over bålet, støber geværkugler hos smeden og skriver breve med pen og blæk.

På Historiecenter Dybbøl Banke venter et brag af en feriedag for hele familien.

Kontakt

Historiecenter Dybbøl Banke
Dybbøl Banke 16
6400 Sønderborg

Tlf: +45 74 48 90 00

E-mail: info@1864.dk  

Hjemmeside: www.1864.dk

Se også hvilke produkter du kan booke til historiecentret.

Del denne side

Book en Kombi-billet til vores 3 Stjerne-attraktioner

Besøg Sønderborg Slot, Universe og Historiecenter Dybbøl Banke.

Tid til pause under Kampen om Als

1864 - et skæbnesvangert år for hele Danmark

dyk ned i historien og bliv klogere ...