Ud i naturen

Vitaminer til hjernen - det er lige hvad den flotte natur i Sønderborg-området kan tilbyde. Det afvekslende landskab er en lise for sjælen.

Du er aldrig langt fra kysten med imponerende stejle skrænter, attraktive strande, skyggefulde skove og utallige muligheder for at udforske det idylliske landskab. Her bliver hverdagens stress hurtigt afløst af afslapning og oplevelser.

Vil du gerne rundt og se landskabet, kan de nye segways være en forfriskende mulighed: Als Segway eller en Segwaytur på Dybbøl Banke.

Se andre naturoplevelser du kan booke.

Til lands

Den sønderjyske natur er et sandt paradis, som gemmer på rigtig mange spændende kulturminder og skønne naturoplevelser.

Her finder du både dybe skove, hyggelige landområder og aktiviteter i naturen. Alt, hvad du måtte ønske dig!

Kig forbi Sønderborg Turistbureau på Perlegade 50 - lige i gågaden - og få detaljerede foldere over de forskellige skovområder, spor og stier.

Det kan også være du har brug for gode råd omkring overnatning i det fri eller har spørgsmål angående leje af eksempelvis cykler. 
Vi står klar til at hjælpe dig.

På siden her kan du få inspiration til din næste naturoplevelse.

Gendarmstien

hvorfra landegrænsen og skibsfarten blev bevogtet af grænsegendarmerne til fods langs kysten.

Til vands

Sønderborgområdet er nærmest perfekt for vandelskere, hvad enten man sejler, fisker, dyrker vandsport eller noget helt fjerde. Her er beskyttede farvande mellem fjorde og bugter, åbent hav og hyggelige havne, ja de ligger næsten som perler på en snor.

Har du behov for at leje en båd eller måske bare få information om de forskellige muligheder på vandet, kan du kontakte turistbureauet.

Hvert år er der også maritime events og kapsejladser i vore farvande. Planlæg eventuelt din sejlerferie, så du kan deltage i Als Rundt eller se de store sejlskibe i Sønderborg og nyd festen på havnen under Kongelig Classic 1855 eller Rumregatta. 

Se flere events her.

Strande

Læs mere om de skønne strande i Sønderborg-området.

Lystfiskeri

I Ferieregion Sønderborg kan du selv fange fisken til frokosten eller aftensmaden. Samtidig er fiskeri en flot naturoplevelse.