Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!
Sønderborg slot

Sønderborg Slot

Det historisk betydningsfulde slot, som ligger langs vandet i Sønderborg, er ikke blot smukt at se udefra, men er også spændende indeni. Gå på opdagelse i den smukke bygning med den rige historie.

Historien

Slottet var oprindeligt en borg, som blev bygget omkring 1170 på grund af dets strategiske position for at forsvare landet. I 1300- og 1400-tallet blev borgen gradvist udbygget og var både under dansk og slesvigsk herredømme. Den stærke borg blev fra 1532 til 1549 indrettet til fængsel for danske kong Christian d. 2. I 1550 påbegyndte Kong Christian d. 3. og Dronning Dorothea ombygningen af borgen til slot i renæssancestil med tilhørende slotskirke, som var en de første protestantiske kapeller i Norden. Siden blev slottet overtaget af Hertug Hans den Yngre i 1571, men endte til sidst under den danske krone, efter at hertugdømmet gik fallit. Efter at have blevet forenklet til barokslot, fungerede slottet under diverse krige som henholdsvis kaserne, infanterikaserne og fangekælder. Ved genforeningen i 1920 blev slottet solgt til den danske stat.

Museet

I dag rummer slottet et museum om sønderjysk historie med forskellige udstillinger fra middelalderen og opefter. Ved et besøg til det historiske museum bevæger I jer direkte ind i de forskellige epoker og oplever fangehullet, Riddersalen og slotskirken. De faste udstillinger skildrer betydningsfulde begivenheder såsom 1864-krigen, første Verdenskrig og genforeningen 1920.

Kontakt

Sønderborg Slot
Sønderbro 1
6400 Sønderborg

Tlf: +45 74 42 25 39

E-mail: sonderborg@museum-sonderjylland.dk

Hjemmeside: www.museum-sonderjylland.dk

Se også hvilket produkt, du kan booke til slottet.

Del denne side

Billet til 3 attraktioner

Kombi-billet til 3 attraktioner

Få adgang til hele tre forskellige attraktioner, hvor du får masser af oplevelser for hele familien.

Besøg den populære Oplevelsespark Universe, det historiske Kulturcenter Dybbøl Banke og det imponerende Sønderborg Slot.

Oplevelsesparken Universe

Kom med til Oplevelsesparken Universe, hvor du både kan lege og lære om naturens mægtige kræfter, blive pilot for en dag eller flyve med droner.